Dom Vožd 011

Voždovac,
Vojvode Stepe 118

 

Telefoni

011/40 559 73
060/34 98 002
060/34 98 003

 

E-mail

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dom za stare Vožd značajnu pažnju posvećuje nezi i ličnoj higijeni korisnika.

Održavamo prostorije maksimalno čistim i urednim, a našim korisnicima osoblje pruža usluge lične higijene.

U to ulaze kupanje, šišanje, brijanje, pranje i održavanje ličnog veša i posteljine. 

Po želji stanara angažujemo i frizera, pedikira, manikira... a sve u cilju da boravak korisnika učinimo što prijatnijim.

Brigu o ličnoj higijeni i higijeni ličnih stvari korisnika preuzima dom Vožd.

Takodje se nega i lična higijena odnosi i na zamenu pelena kod korisnika koji nemaju kontrolu nad fiziološkim potrebama. 

Zaposleni u domu za stare Vožd svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju jutarnje i večernje toalete.

Brinemo o svakom našem korisniku i shodno njegovim potrebama sprovodimo maksimalnu negu i higijenu.

Radne terapije u domu za stare Vožd, sprovode se, kako grupno tako i pojedinačno, a sve u cilju povećanja kvaliteta života.

Terapija radom je deo terapeutskog rehabilitacionog programa i obuhvata manuelne, kreativne, rekreativne, socijalne, edukativne i ostale aktivnosti sa ciljem da se kod korisnika postigne određena fizička funkcija ili mentalni stav i ponašanje.

U radu sa starim osobama radni terapeut koristi iste opšte i specijalizovane tehnike, terapijske postupke i metode kao i kod ostalih pacijenata koji imaju neurološke, traumatske, ortopedske, reumatološke, psihološke, psihijatrijske smetnje, oboljenja i oštećenja.

Okupaciona radna terapija je usmerena ka aktiviranju postojećih znanja i sposobnosti da bi se njihovim angažovanjem usporio proces starenja i poboljšalo opšte psihofizičko stanje.

Cilj radne terapije u domu za starije je povećati samostalnost osobe u sprovođenju aktivnosti dnevnog života, reintegrisati je u porodicu i društvo, smanjiti zavisnost starijih osoba od tuđe pomoći razvijajući postojeće mogućnosti, učeći i savladavajući nove sposobnosti sa krajnjim ciljem poboljšanja kvaliteta života. 

U domu Vožd  angažovano je  profesionalno i ljubazno osoblje čiji je zadatak da omoguće stanarima zdrav, aktivan i dostojan život. 

Stručno medicinsko osoblje doma za stare Vožd prati zdravstveno stanje korisnika i preduzima mere lečenja, medicinske nege i podrške. Medicinska nega i lečenje dostupni su svim našim korisnicima 24 sata dnevno. 

Korisnicima se pružaju usluge iz domena primarne zdravstvene zaštite, kao i pojedini vidovi specijalističke zdravstvene zaštite, kroz konsultativne preglede. 

Fizikalna rehabilitacija za potrebe oporavka od povreda i preloma, kao i intenzivna nega za nepokretna i teže bolesna lica sa kapacitetom od 10 kreveta je našim korisnicima na raspolaganju.

Po potrebi se angažuju dodatni saradnici iz oblasti medicine u cilju pružanja svih potrebnih dijagnostičkih i medicinskih usluga koje se ne mogu sprovesti i obezbediti u domu. U slučaju naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, pozivamo hitnu pomoć i organizujemo prevoz do iste.

Naš stručni tim se trudi da Vam bude uvek na raspolaganju i da Vam oporavak učini što lakšim. U našem domu pre svega rade ljudi pa onda profesionalci u svojim delatnostima.

Pored svakodnevne brige i neophodne nege, naš stručni tim nastoji da kroz različite aktivnosti održi trenutne korisnikove potencijale na što je duže moguće vreme. 

Dom za stara lica Vožd organizuje svojim korisnicima brojne kulturno - zabavne aktivnosti, sa ciljem da im vreme koje provode kod nas bude što kvalitetnije i lepše.

Društveni život naših korisnika pažljivo je planiran. Dnevne aktivnosti sastoje se iz različitih radionica, osmišljenih od strane socijalnih radnika i radnog terapeuta. 

Kulturno zabavne aktivnosti u domu podstiču izgradnju i održavanje pozitivnih odnosa među korisnicima, a u njih ulazi slušanje muzike, pevanje, ples, igra, sviranje instrumenata i mnoge druge zabavne aktivnosti. 

Organizujemo proslave rođendana i praznika, kao i posete i druženja, ne bi li naši korisnici imali svu moguću ljubav i pažnju koja im je potrebna.

Provedite treće doba u društvu svojih vršnjaka uz kvalitetan sadržaj i zabavne aktivnosti.

Galerija slika

Odlazak u dom ne mora da bude i kraj aktivnog i društvenog života i kontakta sa porodicom.

POGLEDAJ GALERIJU

Dom za stare Vožd - sa nama u lepše treće doba

Kontaktirajte nas

Telefon: 011/40 559 73

Adresa: Voždovac, Vojvode Stepe 118

Email: office@domvozd.rs

Odaberite idealan smeštaj za vaše najmilije

Komforan, topao ambijent i domaćinska atmosfera to je ono po čemu je dom za stare Vožd prepoznatljiv.

Dom za stare Vožd svojim korisnicima je obezbedio smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama koje su prostrane i imaju dosta dnevne svetlosti. Korisnicima doma za stare Vožd je takodje na raspolaganju i prelepo uredjena terasa od 700 m2 ukrašena zelenilom i cvećem.
Posetite nas i uverite se u fantastične uslove koji su obezbedjeni za vaše najmilije.