Radne terapije u domu za stare Vožd, sprovode se, kako grupno tako i pojedinačno, a sve u cilju povećanja kvaliteta života.

Terapija radom je deo terapeutskog rehabilitacionog programa i obuhvata manuelne, kreativne, rekreativne, socijalne, edukativne i ostale aktivnosti sa ciljem da se kod korisnika postigne određena fizička funkcija ili mentalni stav i ponašanje.

U radu sa starim osobama radni terapeut koristi iste opšte i specijalizovane tehnike, terapijske postupke i metode kao i kod ostalih pacijenata koji imaju neurološke, traumatske, ortopedske, reumatološke, psihološke, psihijatrijske smetnje, oboljenja i oštećenja.

Okupaciona radna terapija je usmerena ka aktiviranju postojećih znanja i sposobnosti da bi se njihovim angažovanjem usporio proces starenja i poboljšalo opšte psihofizičko stanje.

Cilj radne terapije u domu za starije je povećati samostalnost osobe u sprovođenju aktivnosti dnevnog života, reintegrisati je u porodicu i društvo, smanjiti zavisnost starijih osoba od tuđe pomoći razvijajući postojeće mogućnosti, učeći i savladavajući nove sposobnosti sa krajnjim ciljem poboljšanja kvaliteta života. 

e-max.it: your social media marketing partner

Galerija slika

Odlazak u dom ne mora da bude i kraj aktivnog i društvenog života i kontakta sa porodicom.

POGLEDAJ GALERIJU

Dom za stare Vožd - sa nama u lepše treće doba

Kontaktirajte nas

Telefon: 011/40 559 73

Adresa: Voždovac, Vojvode Stepe 118

Email: office@domvozd.rs

Odaberite idealan smeštaj za vaše najmilije

Komforan, topao ambijent i domaćinska atmosfera to je ono po čemu je dom za stare Vožd prepoznatljiv.

Dom za stare Vožd svojim korisnicima je obezbedio smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama koje su prostrane i imaju dosta dnevne svetlosti. Korisnicima doma za stare Vožd je takodje na raspolaganju i prelepo uredjena terasa od 700 m2 ukrašena zelenilom i cvećem.
Posetite nas i uverite se u fantastične uslove koji su obezbedjeni za vaše najmilije.